דור העתיד של רופאים-חוקרים

דו"ח
15.04.2024

מכון ויצמן למדע יקים תוכנית ללימודי רפואה לרופאים-חוקרים ביוזמה משותפת עם נאמנות אהרון גוטווירט

Share

מכון ויצמן למדע, ביוזמה משותפת עם קרן מרים ואהרון גוטווירט, צפוי להקים בית ספר ללימודי רפואה שבמסגרתו תושק תוכנית לימודים ייחודית להכשרת דור העתיד של רופאים-חוקרים. התוכנית תכשיר כ-40 סטודנטיות וסטודנטים ישראלים בשנה, בעלי תואר ראשון או תארים מתקדמים, שבסיום הכשרתם יקבלו תואר MD-PhD. החוקרים שיתקבלו לתוכנית ישתלבו בפעילות המחקרית במכון ויצמן למדע, ויעברו הכשרה קלינית במרכזים רפואיים בארץ. אלו כוללים את המרכזים הרפואיים הממשלתיים – שיבא, שהיה המרכז הרפואי הראשון שהצטרף לתוכנית וסייע בעיצובה ובנייתה, ואיכילוב – ואת בתי החולים של שירותי בריאות כללית. התוכנית, שעדיין טעונה אישור המועצה להשכלה גבוהה (מל"ג), צפויה להיפתח להרשמה בסוף 2024 ותחילת הלימודים צפויה באוקטובר 2025.

הכשרתם של רופאים-חוקרים חדשים במסגרת התוכנית תיתן חיזוק משמעותי למערך הרפואה הציבורית בישראל. הזרמת כוח אדם איכותי לבתי החולים בישראל, שהוכשר באופן מקיף הכולל מדעים ורפואה, תביא את הטיפולים המתקדמים והחדשניים ביותר אל המטופלים. התוכנית תשאף להגדיר מחדש את מסגרת החינוך הרפואי ולהזניק את המחקר הביו-רפואי ויישומו בישראל. היא תעצב הלכה למעשה את הרופא-חוקר בעידן החדש של רפואה מבוססת מחקר ותאפשר לבוגריה לעבור בצורה חלקה בין טיפול קליני למחקר ביו-רפואי. בוגרי התוכנית ייהנו משילוב ייחודי של הכשרה מדעית מעמיקה וכישורים קליניים מצוינים, שיציידו אותם להתמודדות עם אתגרי הבריאות המתפתחים בעולם – כל זאת לצד העשרת המחקר המדעי המתבצע במכון ויצמן למדע.

""התוכנית תסייע לרופאי העתיד להביא אל בתי-החולים את הידע העדכני והחדשני ביותר בתחום הביו-רפואי, המתבסס על מחקר ישראלי בחזית המדע והרפואה, ולהשפיע על חייהם של אינספור בני-אדם בארץ ובעולם"

הקמת בית הספר ותוכנית הלימודים מתאפשרים בזכות תרומתה של קרן גוטווירט, בסך כ-400 מיליון שקל – אחת התרומות הגדולות שניתנו בישראל. קרן גוטווירט מהווה את הזרוע הפילנתרופית של נאמנות AG Trust, שפעילותה העסקית מרוכזת בקבוצת אלייד. מאז היווסדה, לפני למעלה מחמישים שנה, תומכת  קרן גוטווירט באופן מתמשך בעשרות מוסדות ומיזמים בתחומי המדע, הבריאות והתרבות בישראל ופועלת רבות להעשרת וקידום החינוך האקדמי בישראל. לצד פעילות התרומות רחבת ההיקף לאורך השנים, נאמני הקרן הגיעו להכרה כי לאור אתגריה האדירים של מדינת ישראל נכון יהיה להגדיל משמעותית את התרומה לקהילה באמצעות ייזום מהלך לאומי משמעותי ומחייב שתיוודע לו השפעה ממשית וארוכת טווח לפיתוח עתיד החברה בישראל. הנאמנים בחנו כמה יוזמות בעלות תרומה פוטנציאלית של ממש למדינה, ונמצא כי הקמת בית הספר לרפואה, במסגרת מכון ויצמן למדע, תהיה הדבר הנכון לעשותו בעת הזאת למען הדורות הבאים.

פרופ' אלון חן, נשיא מכון ויצמן למדע, מסר: "מכון ויצמן למדע מכשיר זה דורות ארוכים מדעניות ומדענים מצטיינים המובילים את המחקר האקדמי והיישומי בישראל ובעולם. מאז הקמתו, העשייה המדעית במכון ויצמן מתבצעת מתוך שליחות לאומית ולמען עתיד האנושות, והכשרתם של רופאים-חוקרים בישראל צפויה לגלם את ייעודו של המכון באופן המלא ביותר. התוכנית תסייע לרופאי העתיד להביא אל בתי-החולים את הידע העדכני והחדשני ביותר בתחום הביו-רפואי, המתבסס על מחקר ישראלי בחזית המדע והרפואה, ולהשפיע על חייהם של אינספור בני-אדם בארץ ובעולם".

פרופ' יצחק סוארי מסר בשם נאמנות גוטווירט: "אנו נרגשים וגאים להכריז על הקמת בית הספר החדש לרפואה לרופאים-חוקרים אשר ימשוך אליו את טובי המוחות במדינת ישראל וישפר את עתידם של אזרחי ישראל. תוכנית הלימודים החדשה תחת האכסנייה של מכון ויצמן למדע תבטיח רמה אקדמית-מחקרית מן השורה הראשונה בארץ ובעולם, תוך יצירת חיבור ישיר בין המדע והמחקר הבסיסי לבין עולם הרפואה. חזון העושים במלאכה נוטע בכולנו את הביטחון שהמיזם החדש יכה שורשים, יסתעף לתחומים חדשים ויצמיח את דור העתיד של הרפואה בישראל".

שני מסלולי קריירה אפשריים

היוזמה להקמת התוכנית נולדה מתוך הצורך ביצירת חיבור ישיר בין המדע, ובפרט בין המחקר הבסיסי, לבין עולם הרפואה. מכון ויצמן למדע חרת על דגלו מחויבות למדע בסיסי מצוין ופורץ דרך המונע על ידי סקרנות. התרבות המחקרית והמדעית הייחודית של מכון ויצמן מקדמת מצוינות חסרת פשרות, ומעניקה למדעניה חופש מוחלט לחקור וגישה מלאה לתשתית הטכנולוגית החדשנית והמתקדמת ביותר. שילוב ההכשרה הקלינית בסביבת המחקר הייחודית של המכון יספק סביבה מיטבית להכשרתם של מנהיגי הקהילה הביו-רפואית בדורות הבאים.

התוכנית תפתח למעשה בפני בוגריה שני מסלולי קריירה אפשריים או שילובם: התמקדות במחקר בסיסי תוך הבנה מעמיקה יותר של הצרכים הקליניים הכרוכים בו והיכרות עם האופן שבו ניתן לנצל תגליות וידע עדכני לקידום פרויקטים פורצי דרך; או התמקדות בעשייה רפואית. הלימודים יעניקו הכשרה בתחומי הרפואה ומחקר בסיסי במדעי הטבע ומדעים מדויקים תוך שימת דגש על מדע הנתונים ובינה מלאכותית.

לקבלת מידע נוסף, תמונות ולתיאום ראיונות:
משרד הדוברת - מכון ויצמן למדע
08-9343856 news@weizmann.ac.il

אודות מכון ויצמן למדע

 

מכון ויצמן למדע הוא מכון מחקר מדעי בסיסי ורב-תחומי מהמובילים בעולם במדעי הטבע והמדעים המדויקים, והמחקר המדעי המתבצע בו הניב תגליות רבות ומסורת של מדע לטובת האנושות. במכון פועלות כ-280 קבוצות מחקר ניסיוני ותיאורטי הפזורות על-פני חמש פקולטות – ביולוגיה, ביוכימיה, כימיה, מתמטיקה ומדעי המחשב, ופיסיקה. התובנות העולות ממעבדות מכון ויצמן מסייעות בגיבוש הבנה מעמיקה יותר של הגוף האנושי והיקום ומובילות לפיתוחים בתחומי הרפואה, הטכנולוגיה והסביבה. בנוסף, המכון מכשיר את ההנהגה המדעית העתידית של מדינת ישראל ומקדם חינוך מדעי בקרב תלמידים והציבור הרחב.

 

אודות AG Trust וקרן מרים ואהרון גוטווירט

 

קרן מרים ואהרון גוטווירט הוקמה בשנת 1972 ופועלת תחת נאמנות גוטווירט (AG Trust), הבעלים של קבוצת אלייד, מחברות ההחזקות הגדולות במשק הישראלי. אהרון גוטווירט היה איש עסקים יהודי שורד שואה מבלגיה, אדם רב פעלים, פילנתרופ, שפעל בבניין הארץ והחזון הציוני. יד ימינו היה מר חיים רובין ז״ל, שהיה גם היו״ר הראשון של נאמנות גוטווירט, וממקימי קבוץ שדות ים. הנאמנות וקבוצת אלייד מנוהלות משנת 2005 על ידי פרופ' יצחק סוארי.

 

תחת מבנה הנאמנות, רווחי הפעילות העסקית מושקעים מחדש באחד משני אפיקים – המשך פיתוח עסקי אלייד, תוך תרומה למשק ויצירת מקומות עבודה חדשים, או הרחבת הפעילות הפילנתרופית באמצעות קרן גוטווירט.  במשך שנות פעילותה תרמה הקרן למעלה מ-15,000 מלגות לסטודנטים, והיא תומכת באופן מתמשך בבתי חולים, במוסדות אקדמיה, ביוזמות רווחה ובמפעלי תרבות רבים. לאחרונה החליטו נאמני הקרן להגדיל משמעותית את פעילות התרומה לקהילה על ידי פיתוח יוזמות לאומיות משמעותיות אשר ישפיעו על החברה בישראל לדורות.

Share