הטובות למדעים

01.09.2010

Share

 
 
פרופ' עדה יונת, זוכת פרס נובל בכימיה לשנת 2009, הייתה מאורחי הכבוד בטקס הסיום של תוכנית קידום נערות למדעים, שהתקיים באחרונה באשדוד. התוכנית עודדה נערות צעירות לשאוב השראה מנשים שהצליחו להגשים קריירה מדעית, וזאת, בין היתר, באמצעות מפגשים עם מדעניות ממכון ויצמן למדע. התוכנית נולדה ביוזמתה של עירית מנחם, מהנדסת בחברת אלת"א מערכות בע"מ וחברת מועצת הנשים של העירייה: "מטרת הפרויקט היא העצמת בנות, תלמידות כיתה ט' בעלות נטייה למקצועות המדעיים. הפרויקט כולל סדנאות ומפגשים המעניקים כלים להתמודדות עם אתגרים וקשיים בחיים. כמו כן, הידע המוקנה מסייע לנערות בשלב חשוב זה של קבלת החלטות לגבי מגמות לימוד והקידום שלהן בחיים".
 
פרופ' עדה יונת פתחה בדברי ברכה: "בצומת זה של חייכן, בידכן להחליט אם בכוונתכן להוליך או להיות מובלות; להגיע לתגליות פורצות דרך, לפענח תהליכי טבע, או לקבל את הדעה הרווחת ולסגת מחלומכן; להציב לעצמכן מטרות ברומו של עולם או לוותר; לחיות חיים מאתגרים ומלאי סיפוקים אינטלקטואליים, או לקבל את הדעה הרווחת המונעת מנשים להתרכז בעבודה מדעית; לבנות לעצמכן משפחה תומכת ולשתפה בצדדים המרתקים במחקריכן, או להחליט שאין בידכן לשלב חיי  משפחה עם עבודה מדעית. תהא החלטתכן אשר תהא, אני מאחלת לכולכן שמחה ועניין בחיים".
 
פרופ' חגית מסר ירון, נשיאת האוניברסיטה הפתוחה, נשאה אף היא דברי ברכה: "אני פונה אליכן בקריאה לשקול לבחור במקצועות המדעיים, להתמיד, ללמוד ולהצליח, כי אתן מסוגלות ומוכשרות. אל תירתענה ממקצועות בעלי דימוי גברי. בחרו בצורה מושכלת ללא קשר למיגדר. אם אתן טובות, אף אחד לא יכול לעצור אתכן. עלו והצליחו".
 
במכון ויצמן למדע פגשו הבנות את ד"ר טלי קמחי מהמחלקה לנוירוביולוגיה, שאמרה להן: "אתן יכולות להשיג כל דבר שתרצו, אם רק תרצו מספיק חזק. אתן יכולות להיות כל מה שתרצו להיות, להגשים כל דבר שתציגו לעצמכן כמטרה, רק אם תיצמדו למטרה זו. תאמינו בעצמכן ביכולתכן להצליח. המוטיבציה, הנחישות, התעוזה, ההתלהבות, האומץ וההתמדה, הם שיביאו אתכן להשגת מטרותיכן". בהמשך התקיים רב-שיח תחת הכותרת "נשים צעירות מובילות - מודלים לחיקוי". דנה לוי, תלמידת מחקר במחלקה לנוירוביולוגיה במכון ויצמן למדע, אמרה: "זו השעה לנער כנפיים ולעוף מעל לשלולית הבינוניות".
 
בסיום הכנס סיפרו כמה מבוגרות התוכנית על חוויותיהן והישגיהן: "במהלך הפרויקט התקיים מפגש מאוד ייחודי עם כמה סטודנטיות שבחרו בתחומי הטכנולוגיה והמדעים ואף הצליחו לעסוק בהם. אמרנו לעצמנו: 'לא רק שאנחנו רוצות להיות שם, אנחנו גם נהיה שם'". אחרת הוסיפה: "אני חושבת שהפרויקט חשוב לכל נערה באשר היא, והוא מהווה תרומה חשובה לקידומה, לדרך החשיבה שלה ולעשייתה בהמשך".  
 
משתתפות תוכנית קידום נערות למדעים עם ד"ר טלי קמחי. חיים מאתגרים

Share