מאות בני נוער השתתפו באחרונה ביום של הרצאות מדע פופולריות על-שם עמוס דה-שליט, שהתקיים, כמדי שנה, במכון.
ד"ר מיכל שרון מהמחלקה לכימיה ביולוגית נשאה הרצאה תחת הכותרת "הפסגה הבאה: המכונה המורכבת של התא החי", בה סקרה את השיטות שבאמצעותן חוקרים מדענים את פעולתן של "מכונות" זעירות בתא החי - מולקולות ענק וצברי מולקולות, והציגה ממצאי מחקרים חדשים בתחום זה.
פרופ' אלי וקסמן, מהמחלקה לפיסיקה של חומר מעובה, תיאר את הקשרים ההדוקים בין עולמם הזעיר של "הדברים הקטנים" - החלקיקים האלמנטריים המרכיבים את האטום, לבין התנהגותם של כוכבים וגלקסיות. כותרת הרצאתו הייתה "אסטרונומיה וחלקיקים אלמנטריים: קשר הניטרינים".
הרצאתו של פרופ' צבי ארטשטיין, דיקן הפקולטה למתמטיקה, שנשאה את הכותרת "המתמטיקה של הטבע והטבע של המתמטיקה", הציגה את השיחה המתקיימת בין השפה המתמטית לשפתו של הטבע, באמצעות הצגת הקשרים שבין מתמטיקה לתורת האבולוציה, לתהליכים המתחוללים בטבע ולהתקדמות טכנולוגית.
הרצאות דה-שליט, המציגות לבני נוער ולקהל הרחב חידושים מחזית המחקר המדעי, מתקיימות במכון ויצמן למדע זה יותר מארבעים שנה. פרופ' עמוס דה-שליט, מבכירי המדענים בישראל, שהיה המנהל המדעי של מכון ויצמן למדע וייסד בו את המחלקה להוראת המדעים, ראה חשיבות עליונה בחינוך מדעי לציבור הרחב, ובמיוחד בטיפוח הזיקה של בני הנוער למדע. קרן עמוס דה-שליט, שהוקמה לאחר מותו, משמרת את המפעל החינוכי שייסד, במכון ומחוצה לו.