עשרות חוקרים בתחום הביולוגיה של מערכות מאוניברסיטת הרווארד וממכון ויצמן למדע, שהשתתפו באחרונה בכנס מדעי ייחודי, דו-מוסדי, שהתקיים במכון ויצמן, מיסדו את הקשר בין שני המוסדות, אשר מובילים בעשור האחרון את המחקר העולמי בתחום מתפתח זה. הקשר בין שני המוסדות החל בביצוע מחקרים בתר-דוקטוריאליים של בוגרי המכון בהרווארד, והתבסס כאשר שלושה ראשי קבוצות מהמכון - פרופ' נעמה ברקאי, פרופ' אורי אלון ופרופ' צחי פלפל - יצאו לשנות שבתון בהרווארד. העבודה המשותפת הניבה מאמרים מדעיים, קשרים מקצועיים, ותשתית מוצקה להרחבת שיתוף הפעולה.
"שיתוף הפעולה המוצלח שנוצר בכל הרמות נובע מתחומי העניין והגישה המדעית המשותפים, ומהסגנון החברתי, הדינמי וההטרוגני שמאפיין את שתי הקהילות, אבל הוא קשור גם לשוני ביניהן", אומר פרופ' צחי פלפל, שאירגן את הכנס. הבדל בולט אחד הוא בדגשים המדעיים ובמודלים המשמשים למחקר. הבדל חשוב אחר הוא ארגוני: בעוד שחוקרי הביולוגיה של מערכות בהרווארד מאוגדים במחלקה אחת, מדעני מכון ויצמן למדע פזורים בין מחלקות ופקולטות שונות, בהתאם לתוכן המחקר: אימונולוגיה, מיקרוביולוגיה, גנטיקה ועוד. למעשה, שוני זה הוביל את ד"ר ערן סגל לארגן במכון קהילת מחקר חוצת פקולטות ומחלקות, שבה משתתפים כ-150 ראשי וחברי קבוצות מחקר. הקהילה, אשר מקיימת מפגשים תקופתיים המשלבים הרצאות עם פעילות לא רשמית, היא ה"רגל" הישראלית של הכנס.
בכנס, שאירגן פרופ' צחי פלפל, השתתפו 60 אורחים מהארווארד, בהם אנשי סגל ומינהלה בכירים, ו-150 ראשי וחברי קבוצות מחקר ממכון ויצמן. לצד 40 הרצאות קצרות נכללו בכנס גם תצוגת פוסטרים, דיונים בקבוצות קטנות, וכן טיולים, מסיבות, ואפילו משחקים ותחרויות ספורט.