המעט שמותר לספר

Share

 

אורחת המדור: ד"ר אביטל שריפט

מנהלת מפעל הטילים "מב"ת" של התעשייה האווירית

ד"ר אביטל שריפט

ד"ר אביטל שריפט עושה את מה שהיא אוהבת לעשות. בתחילת השנה התמנתה לתפקיד מנהלת מפעל הטילים "מב"ת", השייך לחטיבת מערכות הטילים והחלל של התעשייה האווירית לישראל, שהיא תעשיית הביטחון הגדולה ביותר בארץ. במסגרת תפקידה היא אחראית על יותר מ-300 עובדים, אותם היא מובילה במיגוון רחב של פרויקטים – מחקר, פיתוח, ניסוי וייצור טילים – המיועדים לתקיפה בים, באוויר וביבשה.

היא רכשה את השכלתה במחלקה למדעי המחשב ומתמטיקה שימושית של מכון ויצמן למדע. "עשיתי את;הדוקטורט בשביל הנשמה, כי אהבתי את הנושא", אומרת ד"ר שריפט,;שעבודת הדוקטורט שלה עסקה בהיבט פופולרי, לאותה תקופה, בקריפטולוגיה – תורת ההצפנה ואבטחת המידע.;עם קבלת הדוקטורט היא החליטה להשתלב בתעשייה. תוך זמן קצר הגיעה ל"אלתא מערכות". "מהרגע שהשידוך הזה התבצע", אומרת ד"ר שריפט, "הבנתי שזה המקום היחיד שמתחבר לדברים שאני רוצה לעשות".

בשנת 2003 קיבלה ד"ר שריפט, נשואה ואם לילדים, את פרס ביטחוןישראל על עבודתה בפרויקט "אורןירוק", מכ"ם לזיהוי טילי אויב שמאפשר להתביית עליהם. מאז המשיכה;להתקדם: מראש מינהלת מערכות הגנה אווירית ב"אלתא", לתפקיד סגנית מנהלת המפעל "משגב" – שעוסק בפיתוח ובייצור של מערכות תצפית,מודיעין, הגנה ומיגון בתחום הימי והיבשתי, עד תפקידה הנוכחי –מנהלת מב"ת, אחד התפקידים המשפיעים ביותר בתעשייה האווירית.

"זאת הייתה חוויה מדהימה", היא אומרת על תקופת לימודיה במכון."המכון כמעט ולא מעמיס בהיבט הלימודי – לא צריך להעביר תרגילים,למשל. מצד שני, הוא מספק אתגרים אינטלקטואליים מרתקים. אהבתי את האווירה האקדמית, את הפעולה בחזית הידע העולמי, את ההליכה בעקבות הסקרנות והשאיפה לחדש. אהבתי גם את חברי ללימודים, איתם אני שומרת;על קשר עד היום".

חימוש משוטט מסוג "הארופ", פרי פיתוח התעשייה האווירית
 

שוטטות

רוב הפרויקטים עליהם מפקחת ד"ר שריפט מסוּוגים, אבל על טיל ה"הארופ" המשוטט מותר לספר. מדובר בטיל מתקדם וחסכוני, גם בדלק אך גם בכוח-אדם, המסוגל לשהות באוויר במשך כשש שעות. במהלך פרק זמן זה מתנהג הטיל כמו מזל"ט – מצלמה קטנה בחלקו הקדמי משדרת בשידור ישיר לחדר הבקרה, שם מסוגל "הטייס" לפקח עליו, לתקן את מסלולו באוויר, ולהחליף את המטרה. טיל זה נשלח לאזורים לא-ידועים, ומעֵבֶר לייעודו הברור כטיל, משתמשים בו גם לצורכי הרתעה ותצפית. הטיל נמכר בהצלחה, והוא משמש למטרות מבצעיות בארץ ובחו"ל.

 
 
 

Share